Zahrát na zdravou strunu

Přirozeně počítáte s tím, že hlavní klientelou, kterou vaše zeleninová jídelna přiláká, budou lidé stravující se alternativně se zaměřením na zdravou výživu. Protože na ty u vás ve městě zatím nikdo nemyslí a vy jste proto přesvědčená, že se jedná o takzvanou díru na trhu, kterou je potřeba zalepit a to ideálně vaší novou jídelnou. Příští týden otevíráte a dozvíte se pravdu.

Jídelna má mnoho výhod

A kdo se diví, proč si otevíráte jídelnu a nikoli restauraci, tak pro toho máte jednoduché vysvětlení. Restaurací už je ve městě dost a podle vás lidem chybí spíše místo, kde se o sebe mohou postarat sami a ušetřit tak nemalé peníze. A to zdaleka není jediná výhoda. Když má člověk možnost obsloužit se sám, může si také nabrat tolik jídla, kolik sní a nenechat se omezovat žádnou standardizovanou porcí. A zároveň si každý může jídlo sestavit přesně na míru svým chutím. Mimo několika hlavních jídel budou k dispozici také čerstvé saláty, zeleninové přílohy nebo džusy z ovocných koncentrátů. A až si člověk na svůj tác naskládá vše, na co má chuť, tak tác u pokladny jednoduše zvážíte a vypočtete konečnou cenu.